Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

11. november, 2014

knager

Filed under: bolig indretning,ideer — andreas @ 22:24

 

knager

Jeg har fået lavet mine hjemmedesignede knager til entreen færdig. Figuren de er bygget over stammer fra de bordkort og invitationer som min kone og jeg lavede til vores bryllupsfest for over 10 år siden. Figuren er en tile. Den kan sættes sammen og fylde en flade helt ud. Desuden er figuren også rotationssymetrisk. At figuren skulle ende med at blive til en knage var ikke givet på forhånd. Nye behov kan pludselig give liv til gamle ideer i ny forklædning.

Helt optimalt burde knagerne være laserskåret med et minimalt spild til følge ved en større produktion af knager. Mine 3 er dog håndlavet med stiksav og overfræser. Et lidt pænere resultat kunne man nok opnå, hvis man havde adgang til en CNC fræser. Måske skulle man aflægge Open Space Århus et besøg.

Oprindeligt havde jeg tegnet figurerne i Open Source programmet Kontour, som en overgang var en del af KDE pakken, men udviklingen stoppede og ingen andre programmer kunne læse formatet. Heldigvis for mig er figurerne ikke mere komplicerede end at man kan tegne dem igen i et andet program, der forhåbentligt vil få en længere levetid. Open Source er med andre ord ikke en garanti for at ens data for altid kan fortolkes. Man kan altid installere det gamle program igen, måske i en virtuel maskine, men man kan ikke regne med at kunne køre det sammen med alle ens nye programmer for altid. Omvendt er det ingen der forhindrer en i at benytte et forældet og ikke vedligeholdt program og tage lige så mange kopier af det som man lyster. På mit arbejde oplever vi jævnligt at vores kunder gerne vil fortsætte med at benytte et tredieparts kommercilt licenseret program, men producenten sælger det ikke længere eller findes måske slet ikke mere. Det giver blot ikke en ret til f.eks. at flytte programmet til en ny computer eller mulighed for at købe lov til at benytte det på to computere.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress