Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

16. april, 2007

19″ rack til hjemmet

Filed under: hardware,linux — andreas @ 10:42

Åbnet rack

Hvad gør man for at få styr på alle småboksene? Skillefilteret, ADSL modemet, routeren, switchen, VoIP ATA’en, DECT basestionen, UPS’en og den kommende mini-server? Jeg så mig om efter et brugt 19″ rack. En udmærket industristandard, som bliver brugt af indtil flere industrier. Skabet jeg fik fat i bliver vist mest solgt til elektrikere, men hylderne er købt i en musikbutik. 19″ standarden bliver nemlig også flittigt brugt af studiemusikere og dem på tur.

UPSen der driver det hele bruger indtil videre ca. 35 W, dertil kommer min miniserver der vil bruger måske 25W. I alt ca. 60W. det bør give ca. 1 times batteridrift på UPSen og sikkert mere hvis man sørger for at miniserveren lukker ned efter nogle minutter. Især telefoni-delen er rar at holde kørende. Tre af boksene bruger 12V DC, så jeg har tilsluttet en fælles strømforsyning for at spare lidt på de sorte klodser. Især den til Linksys WRT54G routeren bliver godt håndlun. Altså må den være for lidt effektiv og brænde for meget af på varme.

Min billige effektmåler fra Harald-Nyborg er dog nok ikke god nok til at fortælle den endelige sandhed, især ikke når der er switchmode strømforsyninger involveret.

Fik jeg sagt at racket er monteret på værkstedet, og støj derfor ikke er noget problem. UPSen summer og hardisken i miniserveren spinder med den sædvanlige hyletone, når miniserveren får sin endelige plads i skabet.

4 Comments »

 1. Hej!

  Det der skab… Hvor dybt er det? Både hele skabet – og fra “hullerne”?

  Hvor køber man sådan et skab? (eller hvad hedder de?)

  Og har du et link til den der strømforsyning?

  /Sune

  Kommentar by Sune Vuorela — 23. maj, 2007 @ 23:43

 2. Jeg købte skabet brugt af en elektriker. Det lader til at denne størrelse 19″ skabe er almindelige i denne branche. Navnet er ENOC system. Den maksimale hyldedybde er 30 cm med den hulmontering jeg bruger nu. Skabet er vel omkring 40 cm dybt totalt set. Hvor du kan købe det er et godt spørgsmål. Ellers check musikbutikker. De har sikkert også en del skabe i en passende størrelse, men nok ikke lige dette mærke.
  Strømforsyningen er denne her:
  http://www.elektronik-lavpris.dk/eshop/showproduct.asp?PRO_ID=32074
  Effektiviteten er jeg ikke super imponeret over. Der må findes noget bedre.

  Kommentar by andreas — 24. maj, 2007 @ 1:04

 3. Hej
  Jeg har en 19″ rack, men ingen hylder, har du nogle links til sådanne hylder som du nævner?
  Jeg kan se du har noget strøm bagerst i skabet, er det noget der passer til rack’en eller er det bare en stor stikdåse?
  Mikkel

  Kommentar by Mikkel — 23. oktober, 2007 @ 7:42

 4. Hej Mikkel

  Rackhylderne købte jeg i en musikbutik. Jeg købte dem i detail, men du har også mulighed for at købe online hos http://www.aage.dk.
  Strømmen bagerst i skabet er en almindelig stikdåse, der blot er sat fast med strips. Stikdåsen er sat til UPSen.

  Kommentar by andreas — 23. oktober, 2007 @ 23:14

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress