Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

5. oktober, 2007

To skodabonnementer = et ordenligt internetabonnement

Filed under: hardware,linux,småsnak — andreas @ 23:59

Selv med de dyre typer ADSL abonnementer fra TDC med erhvervssupport på sker der alligevel udfald. Modemet står af, linjekortet på centralen er står af, eller en eller anden graver kablet over. Jeg har haft 4 udfald af den slags i løbet af det sidste år. To af gangene blev jeg opmærksom på fejlen sent om fredagen med det til følge, at jeg ikke kunne komme på nettet i hele weekenden+ eventuelle helligdage. SUK. Man burde ellers have et udmærket abonnement, sådan med firmabetalt medarbejderbredbånd, men ikke nok med at man skal regne med 4-5 internetfrie dage om året, så er det selvfølgelig også firmaet der bestemmer hvilken udbyder, og hvilken hastighed man har brug for. Her ønsker rigtig mange firmaer, at kun have een udbyder, så man kan få een faktura (og sikre single point of failure for samtlige medarbejder). Der vælges derfor en landsdækkende udbyder så som TDC eller Cybercity. Det har ISPerne regnet ud, så prisen er selvfølgelig ekstra god for de skattebegunstigede internetabonnementer – og staten kommer indirekte til at støtte de store spillere på markedet.

Nå men jeg har tænkt mig at vende det på hovedet. Et møjbilligt abonnement fra et ikke landsdækkende firma, der til gængæld har sparet på servicen. Det må være sagen. Nej lad os få to af dem. Så har vi pludselig redundans. Opsigelse, overdragelse og tekniske fejl kan der nu pludselig kompenseres for.

Første del af planen er udført. Jeg har bestilt et forbrugsafregnet abonnement igennem Stofa kabeltv. Det koster passivt 50 kr om måneden – hvis jeg får alvor får brug for det koster det mig 300 kr i pågældende måned. Stofaforbindelsen har jeg trukket ind så den indgår på min hoved WRT54G router, hvor en af LAN portene er omkonfigureret til at være en WAN2 port. Således har ræven nu fået to udgange. Jeg har dog ikke sat overvågning op, så default routen automatisk skiftes, men det kan sagtens lade sig gøre.

Næste del i planen vil være at få hovedabonnementet skiftet til et billigt ADSL2+ by-abonnement med den over dobbelte eller firdobbelte hastighed.

2 Comments »

 1. Hej Andreas B. Aaen.
  Tak for din hylende morsomme blog. Jeg har lige anskaffet mig FullRate billig model pr. fast (medfølgende) telefonlinje. Samtidig har jeg i længere tid kørt med TDC webspeed (billig model). Faktisk glemte jeg at opsige sidstnævnte abonnement. Jeg er “ny” mht. SATA og RAID, så jeg havde voldsomme problemer i en uge med min nye 500GB HD. Jeg har som dig en WRT54G router, som jeg uden betænkning satte min nye FullRate (upload) forbindelse til, men det funkede selvfølgelig ikke. Mit ASUS board har indbygget netværkskort, så kun et RJ45 stik. Når jeg manuelt skifter stikkene kan jeg godt få begge systemer til at køre, men ikke stabilt. Nogle gange er der intet der vil på, men det lykkes som regel. På grund af HD SATA Raid problemerne, måtte jeg på et tidspunkt ty til en live Linux forbindelse via FullRate telefon, men Ubuntu meddelte, at det ikke var gearet til denne type fast IP, eller hvad det nu var. Dermed opstod tanken om også at beholde mit Webspeed abonnement. Jeg har egentlig intet imod at bytte ledninger engang imellem, men det var jo nemmere, hvis FullRate kunne køres igennem min WRT54G. Hvordan laver jeg den ombygning du omtaler på (hvilken port) fra LAN til WAN2 port? Eller kort og godt: kan du give mig nogle tips til at få mine skod- abonnementer til at køre bare halvautomatisk. Jeg har også en 5-ports ethernet switch liggende, men det kan vel ikke bruges til noget her?
  Med venlig hilsen Jens Skov. Ps. Jeg har desværre ingen hjemmeside!

  Kommentar by Jens Skov — 9. november, 2007 @ 4:51

 2. Hej Jens

  Sorry jeg missede din kommentar blandt den mængder af SPAM, der hærger gennem blog-landet. Jeg er godt gættet på vej til at skifte til Fullrate – og regner med at betale den ekstra 10-krone om måneden for at have en fast IP adresse. Denne adresse skal min WRT54G have. Hvis du ikke kører med fast IP, så kommer du til at køre NAT routning oveer NAT routing. Det bør kunne fungere, især hvis man sørger for at de ikke benytter overlappende lokale adresser så som 192.168.1.0/24 nettet. Den ene router bør benytte 192.168.2.0/24 i stedet. Jeg foretrækker dog helt klart at slippe for dobbelt NAT.
  Du spørger dernæst om hvordan jeg laveer to WAN porte på WRT54G’en. Tjeck først følgende URL:
  http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Dual_WAN
  Jeg har ikke automatiseret skiftet frem og tilbage. En passende shellscript bør kunne klare det. Det vanskelige er egentlig hvordan du vil afgøre om du vil benytte linjen eller ej. Det er jo ikke nok at interfacet er oppe. Det er heller ikke nok at ISP’ens gatewayen kan pinges. Det bør nærmere være ping af et antal hosts på nettet, du jævnligt frekventerer. Den linje, der har flest oppe vinder. Står det lige, så skal den primære forbindelse vinde.

  Kommentar by andreas — 25. november, 2007 @ 23:00

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress