Jeg har været bidt af computere siden hjemmecomputerne kom frem i 1980’erne. Her ønskede jeg mig brændende en Commodore 128. Jul og fødselsdagsgave blev slået sammen og jeg fik drømmemaskinen. Drømmen varede dog ikke længe, for hardwaren var fejlfyldt og det endte med at jeg byttede den til en Amstrad CPC664. Jeg programmerede til den i Basic og sidenhen i Z80 assembly. Spil, det var mest noget jeg selv programmerede sammen med en kammerat. Sidenhen blev loddekolben tændt og forskelligt tilbehør fremstillet. IO-porte og modemer.
Freeware-programmet Fractint var grunden til at PC’en blev det næste mål. Freeware og sharewareprogrammerne var mindst lige så interessante som piratkopierne.
Der var ingen tvivl efter gymnasiet, at jeg skulle læse fysik og datalogi på universitetet. Fysik er for de virkeligt hardcore, mens datalogi blot er noget man bruger. På datalogi i Århus var der Unix-maskiner. Det var en helt ny verden. Først og fremmest at man kunne sende epost jorden rundt og hente filer via ftp i Finland – de tusinde serveres land. Det kostede ikke noget. Vildt. i 1994 faldt jeg over Linux. Jeg hentede det hjem på 50 disketter. Den pressede hurtigt DOS og Microsoft Windows ud af min PC. Microsoft Windows 3.11 er og bliver det nyeste fra Redmond, jeg har prøvet af hjemme.
Da studietiden var forbi var der masser af IT-job at få og de usselt betalte midlertidige på midlertidige stillinger man kunne få indenfor for forskningsverdenen i fysik var ikke specielt attraktive. Bifaget kom til at trække læsset.
Gennem min hidtidige karriere er Linux og Open Source kommet til at fylde mere og mere. Det er fantastisk at opleve en teknologi, som man fra starten virkelig tror på vil blive til noget stort, at den nu faktisk er blevet til noget stort. Den er ikke længere forbeholdt snævre kredse af universitetsfolk.
Internettets udbreddelse har selvfølgelig boostet Open Source gevaldigt. Den åbne og ligeværdige model at dele med andre på har bredt sig til mange andre områder end software. Den innovation, som jeg har set inden for Open Source Software verdenen ses nu også i mange andre brancher eller nicher. Specialister kan finde hinanden på tværs af kloden og de deler rundhåndet ud af viden og erfaring.
Grundlæggende finder jeg det spændende at skabe noget og at dele det med andre. Allerbedst er det hvis man kan finde på god en ide, at andre vil kæmpe for den.
Der er selvfølgelig også en række andre sider af mig. Tiden vil vide hvor mange af disse, der vil blive synlige via denne blog.