Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

22. maj, 2008

ODF support i Microsoft Word

Filed under: Åbne standarder,IT-politik — andreas @ 0:14

Microsoft har netop offentliggjort, at de vil supportere ODF 1.1 i service pack 2 til Microsoft Office 2007. Den ventes dog først klar i første halvår af 2009. Interessant er det, at ODF både vil blive supporteret som import og export format med samt, at man kan sætte det op til at være det foretrukne format. Microsoft har dermed vist at de har mærket markedspresset. Hvis storkunderne forlanger ODF, ja så kan Microsoft selvfølgelig levere. Allerede til efteråret forventes OpenOffice.org version 3.0 færdig, der også vil kunne klare ODF og OOXML. Det bliver spændende at se disse to produkter kæmpe mod hinanden når de begge bliver modne nok til at kunne håndtere både deres eget favorit format samt den anden kontorapplikations favorit format.

Man kan selvfølgelig også indvende at Microsoft oplagt bør anderkende ISO som standardiseringsorganisation, og dermed understøtte de relevante standarder, der falder inden for Microsofts område. Nej hov, der er sørme to standarder for kontorprogrammer, nå øv også så må vi jo igang med at implementere dem begge. Heldigvis har vi koden allerede til de 6000 sider, nu mangler vi blot de sidste 600.

Set med danske øjne, så kan dette træk nemt betyde, at det bliver let for regeringen at fastholde to dokumentformater som standard. For allerede midt næste år så vil der jo blive konkurence på området. To uafhængige kontorpakker, der  kan håndtere begge formater.

Djævlen kommer nok til at ligge i detaljen. Microsoft Word opsat til at køre med ODF som foretrukket filformat holdt op imod en OpenOffice.org ogsp med ODF som foretrukket vil næppe fortolke ODF helt ens. Ej heller hvis de begge er indstillet til OOXML. Det skal nok bilve  lige så grum og grim en kamp som udviklingen af html-standarden.  Det kommer til at tage mange år og mange releases inden det konvergerer nok til at man blot kan tale om en naturlige vedligeholdelse af dobbeltstandarden.

Powered by WordPress