Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

9. marts, 2009

Hurra for multimedieskatten

Filed under: IT-politik — andreas @ 10:00

Det har i en årrække været et af de mest udbredte frynsegoder, at have fri telefon eller internetopkobling. Arbejdsgiverne har dermed signaleret, at de ønsker, at man tager arbejdet med hjem i lighed med at folk også har taget mere privatliv med på arbejde i form af benyttelse af sociale tjeneser så som Facebook. Den frivillige afgivelse af private oplysninger via Facebook har folk selv magt over, men arbejdsgiverbetalt telefoni kan være problematisk. Hvad skal arbejdgiveren med din specificerede telefonregning? Pludselig er telefonregningen ekstra stor – og er det så fordi du har snakket eksta meget med firmaets kunder eller kom du privat lige til at give 100 kr til velgørende organisation via telefonen? Egentlig ligemeget for det er kun et spørgsmål om penge. Værre er det, at firmaet kan følge med I hvem du har snakket med. Er du ved at søge job hos konkurrenten?

Fedt at det ikke længere er økonomisk attraktivt, at få hudflettet arbejdstelefonen med den private. Køb dit eget abonnement til privaten og spar penge.

For firmabetalte internetopkoblinger er det også en glæde at se frem til multimedieskatten. I praksis har firmabetalte internetopkoblinger været med til at dæmpe konkurrencen på markedet. Firmaerne har stort set kun købt internetopkoblinger gennem firmaer, der har kunnet levere landsdækkende. Hermed har de kunnet få een samlet regning og de bedste samlerabatter. Lokale leverandører har været holdt udenfor. Så det har været stort set umuligt at få firmabetalt bredbånd fra antenneforeningen eller elselskabets lysleder, da firmaerne jo ikke har kunnet give dette gode tilbud til alle medarbejdere, da de ikke alle bor i det lokale forsyningsområde.

Det var derfor en trist da i juni, da Fullrate stolt annoncerede at de nu var landsdækkende. Det betød, at de for den resterende del af landet blot gensælger en TDC løsning. Prisen holder de fast på landsplan. Hermed bliver det TDCs løsning og engrospris, der bliver laveste fællesnævner. Der er ingen motivation for Fullrate til at investere i bedre teknik end TDC kan levere i randområderne.

Nuvel der er også ugennemtækte facetter af multimedieskatten. Der er ingen god grund til at beskatte, at du har taget firmaets bærbare PC med hjem til din egenbetalte internetopkobling for at lave lidt arbejde hjemmefra. Du har måske endda forbud mod at bruge PCen til nogetsomhelst, der ikke er arbejdsrelateret pga. firmaets IT-sikkerhedspolitik. Dette kan der selvfølgelig findes en løsning på for forligteksten er endnu ikke blevet til et konkret lovforslag.

Super er det, at flere vil få kontrollen af den private telefon  hjem i privaten hvor den hører til og ikke på chefens skrivebord. En mere fair konkurrence på internetopkoblinger er bestemt heller ikke af vejen.

Lige som mange jobs indebærer, at man har en privat bil, så vil mange jobs fremover forvente, at man har en privat internetopkobling.

Powered by WordPress