Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

18. december, 2008

Åben julegaven

Filed under: hardware — andreas @ 7:00

digital fotoramme, front

Det er sæson for firmajulegaver. En af de mere populære i år er en digital fotoramme. Jeg har fået min og kunne ikke lade være med at åbne den. En 7″ touchskærm, USB og SD/MMC/MC card indgang.  Hvad kan dette ikke misbruges til? Er dimsen baseret på Linux? er den arm eller mips baseret?

digital fotoramme, bagside

Bagsiden råber højt og larmende , at den er lavet i Kina.

digital fotoramme, åbnet

Indmaden afslører et compact flash slot, hvori der sidder et noname 1GB kort.  Kortet er fat formateret uden at være partitioneret først. Det indeholder kun tomme kataloger. Øv ingen spor af softwaren her. Det kunne ellers have fortalt en del.

digital fotoramme, indmad

Af med nogle flere skruer og frem kommer 2 chips. Den ene er en SDRAM chip den anden er hovedchippen, der kan det hele. På chippen står der Haier HiPatriot Hi1018. Det giver da noget at søge efter. Firmaet bag chippen er Haier IC Design Co, Ltd. hjemhørende i Beijing. Jeg kunne ikke finde noget om netop denne chip på deres hjemmeside. Det nærmeste Google kunne hjælpe mig med at at finde omtale af chippen på en kinesisk blog. Noget kunne tyde på et temmelig dedikeret hardware, men sikkert med en mips lignende core. ARM kunne også være tænkeligt.Linux? kun måske.

Desværre ikke umiddelbart en hackbar julegave.

Powered by WordPress