Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

18. december, 2008

Åben julegaven

Filed under: hardware — andreas @ 7:00

digital fotoramme, front

Det er sæson for firmajulegaver. En af de mere populære i år er en digital fotoramme. Jeg har fået min og kunne ikke lade være med at åbne den. En 7″ touchskærm, USB og SD/MMC/MC card indgang.  Hvad kan dette ikke misbruges til? Er dimsen baseret på Linux? er den arm eller mips baseret?

digital fotoramme, bagside

Bagsiden råber højt og larmende , at den er lavet i Kina.

digital fotoramme, åbnet

Indmaden afslører et compact flash slot, hvori der sidder et noname 1GB kort.  Kortet er fat formateret uden at være partitioneret først. Det indeholder kun tomme kataloger. Øv ingen spor af softwaren her. Det kunne ellers have fortalt en del.

digital fotoramme, indmad

Af med nogle flere skruer og frem kommer 2 chips. Den ene er en SDRAM chip den anden er hovedchippen, der kan det hele. På chippen står der Haier HiPatriot Hi1018. Det giver da noget at søge efter. Firmaet bag chippen er Haier IC Design Co, Ltd. hjemhørende i Beijing. Jeg kunne ikke finde noget om netop denne chip på deres hjemmeside. Det nærmeste Google kunne hjælpe mig med at at finde omtale af chippen på en kinesisk blog. Noget kunne tyde på et temmelig dedikeret hardware, men sikkert med en mips lignende core. ARM kunne også være tænkeligt.Linux? kun måske.

Desværre ikke umiddelbart en hackbar julegave.

4 Comments »

 1. Vi fik digitale fotorammer i firmajulegave sidste år, dog ikke med touchscreen.

  Min umiddelbare tanke var også at den måtte kunne hackes, men når jeg søgte efter modellen på nettet fandt jeg ikke noget, og det så ikke engang ud til at Kodak leverede upgrades til firmwaren så man kunne analysere den, og måske ad den vej lægge en linux ind.

  Jeg nåede aldrig til at skille den ad, men det tegner ikke godt at jeg var fuldstændig ude af stand til at finde noget.

  Så min erfaring er den samme som din, digitale fotorammer er ikke hackbare.

  Kommentar by Henrik Christian Grove — 18. december, 2008 @ 13:24

 2. Baserat på mina undersökningar av en liknande fotoram så är antagligen det lilla chippet precis nedanför till vänster om CPU:n på din nedersta bild ett seriellt SPI flash. Så det är antagligen inte jättesvårt att rippa firmware ifrån den. (Bara att löda bort chippet och läsa av det med någon lämplig adapter. Om det nu är firmware som lagras där och inte något annat.)

  Kommentar by Andreas — 15. april, 2009 @ 13:45

 3. har lige fået sådan en i gave fra firmaet, og med det samme tænkte jeg den må da kunne hackes til at kunne noget mere, men synes ikke rigtigt at jeg har kunne finde noget endnu 🙂 glæder mig til det sker,

  kan dog se at det er 2 år siden du fik din 🙂

  Kommentar by Rasmus Nielsen — 23. december, 2010 @ 23:23

 4. Ja, det er to år siden, at jeg fik min fotoramme. Den er stadig ikke kommet i brug. Måske skulle jeg få puttet et par billeder af ungerne derpå og foræret den til mine forældre. Det havde dog stadig været sjovere, at bruge den til noget producenten ikke havde regnet med. blot en temepraturmåler i USB-porten havde kunne gøre en del. Det ville kunne logges og plottes en del temperaturdata, der kunne præsenteres mere spændende end de fleste færdigstrikkede vejrstationer.

  Kommentar by andreas — 26. december, 2010 @ 21:53

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress