Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

5. januar, 2010

Danmarks virkelige svar på en fiktiv Norsk cykelsmed

Filed under: job,småsnak — andreas @ 9:00

Theodor von bengtson

Midt i en krisetid, der for mig var så håndgribelig, at halvdelen af mine gamle kollegaer i 2009 røg ud via en massefyring og jeg også selv valgte, at finde nye græsgange, var der et ugenligt lyspunkt i nyhedsstrømmen. På Ingeniørrens hjemmeside, har Copenhagen Suborbitalts en blog kaldet Rumfart på den anden måde. Og det er netop hvad det er. I min barndom var et af de helt store hit på VHS-bånd den norske dukkefilm Bjergkøbing Grandprix. Det var helt fantastisk, at en Norsk cykelsmed kunne bygge en racerbil hjemme på sit værksted, der kunne vinde et grandprixløb. Selvfølgelig var der indlagt dobbelt lag hønsetråd i dækkene. I det hele taget var der brugt mange forhåndenværende midler og ellers blot klassisk mekanik.

Makkerparet Kristian von Bengtson og Peter Madsen forstår virkeligt, ikke at gøre ting mere komplicerede end strengt nødvendigt. De kender de tolerancer de kan bearbejde metal med, og sørger for at lave deres design således, at den opnåelige tollerance er god nok til, at funktionaliteten er sikret. Der er heller ikke nogen grund til at benytte kostbare sofistikerede materialer, hvis billige almindeligt tilgængelige materialer er gode nok. Hvis kork er godt nok til at isolere med, ja så er det kork der benyttes. Der er klart lidt indlagt dobblet lag hønsetråd over dette.

Det er en fornøjelse, at opleve dybt engagerede fagligt dygtige personer, der med deres virke kan være med til at skabe ny inspiration for den kommende generation ingeniører samt genoplive den faglige forundring, de fleste har haft under deres uddannelse. Nu da lykken har stået mig bi, og jeg netop er startet på nyt job, så har jeg har valgt at benytte den gode stemning til at sende et par håndører til Copenhagen Suborbitals. Jeg håber på en forsat spændende blog-læsning krydret med jævnlige stemningsbilleder.

4. september, 2009

Linux og Open Source expert

Filed under: job,linux — andreas @ 23:47

visitkort

Først lige et stort tillykke til Miracle med deres nye Århus satsning Geekhouse. Jeg var til reception der i dag, som opfølgning på deres velbesøgte Festuge For de Fyrede arrangement. Det er altid en fornøjelse, at møde masse IT-folk i afslappede omgivelser, høre hvad folk brænder for og tage temperaturen på jobsituationen i al almindelighed. Slet ikke dumt, når man nu som mig har valgt at søge nye udfordringer. I dagens anledning havde jeg lavet mig nogle diskrete visitkort. Ja faktisk var de gennemsigtige. Hvad ellers kendetegner Linux og Open Source bedre end gennemsigtighed?

Linuxexpert er jeg blevet via min brug af systemet gennem 15 år. Jeg har arbejdet med et utal af distributioner både embeddede og server/desktop distributioner. Mit professionelle arbejdsværktøj de sidste 10 år har været det store GNU og Open Source værktøjskasse. Masser af programmering i C, Python og en lang række andre scriptsprog. Jeg har lavet en del tilpasninger af Linuxkernen. Især i netværksdelen. I de seneste 4 år har jeg ikke blot brugt Linuxplatformen som værktøj for at bygge lukkede programmer, men i stedet har jeg arbejdet med Linux indlejret i produkter. Dette stiller helt andre krav. Her er det essentielt at have styr på licenserne.

Open Source-expert er jeg fordi jeg har et godt kendskab til Open Source licenserne. Dette har jeg kombineret med en juridisk faglig forståelse for ophavsret. Ud over licenserne er det bidende nødvendigt, at kunne lave leverandørvurderinger af de Open Source komponenter man vil basere sit produkt på. Hvor længe vil komponenten leve? Udvikles den til stadighed? Hvad er kvaliteten? Hvilke alternativer er der? Faktisk er det ofte muligt, at lave en mere dybdegående leverandørvurdering på Open Source Software end det er på lukket software købt hos et firma.Der er en langt større gennemsigtighed.

Ganske mange store programmeringsopgaver flyttes til lavkostlande som Rusland, Kina og Indien, men systemer hvortil der ikke skal programmeres i større omfang vil forblive på danske jord. Her tænker jeg især på projekter der sætter en række Open Source programmer sammen til en større helhed. Der skal laves lidt klister og et par procents tilføjelse her og der. Den slags opgaver et ofte komplekse og nært knyttet til forretningen. Det er heldigvis netop den slags opgaver, der er spændende at arbejde med.

Det er ikke ligefrem nogen nyhed, at man kan tjene penge på at forære noget væk. Alligevel undrer det stadig mange, at det kan betale sig at give noget software væk som Open Source. Alle kommer til at bruge Open Souce Software i et eller andet omfang, men dem der kommer til at tjene mest, det er dem der også har forståelsen for hvornår det kan betale sig selv at give  noget væk. Det er simplethen blot godt købmandsskab.

3. august, 2009

Nyt job søges

Filed under: job — andreas @ 7:15

andreas_bach_aaen.jpg

Ud over at have Linux og Open Source som hobby, som denne blog afspejler, så har min arbejdstid i de seneste 10 år også været med Linux på desktoppen og Open Source værktøjer på hylden. Det har været kodning af IPv4/IPv6 protokoler, IPSec, distribuerede og redundante systemer og failover mekanismer. Jeg har kodet i C, Python, shell, perl, tcl, Erlang og en hel del mere, som del af den nødvendige integration i større systemer. I de seneste fire år har jeg arbejdet meget med virtualisering af netværk samt Linux i produkter. Jeg har porteret meget store Linuxkerne patches og arbejdet med Xen, Qemu, Vmware og network namespaces. Jeg har fuldautomatiske installationsscripts til virtuelle maskiner baseret på en Novell Suse SLES distribution skåret godt ind til benet. Arbejdsmetoden har som oftest været en testdreven udvikling, hvor al projektets kildekode compileres og testes automatisk hver nat for at vedholde en høj kvalitet.

Det jeg søger må gerne indeholde noget med Open Source komponenter eller Linux, men det er ikke et must. Det er jo både fordele og ulemper ved at ens hobby også er blevet til ens levebrød. Arbejdsstedet skal gerne ligge i Århus eller tæt på. Hjemmearbejde er også en mulighed.

Tiderne er ikke til, at alle job slåes op, så hvis du har hørt om nogen, der måske mangler en mand, så giv mig et praj.

Powered by WordPress