Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

25. november, 2007

Linuxhardware til salg

Filed under: hardware,linux — andreas @ 23:56

blue-front.jpgblue-back.jpgKiss DVD

Jeg sætter hermed min mini-PC’er og min KiSS DP-500 til salg. Jeg får dem simpelthen brugt for lidt. Mini PC’en er en 200 HMz Geode x86 kompatibel fætter med 128 MB SODIMM ram. Ingen bevægelige dele. Nederst bagpå er der et compact flash slot. Jeg har tidligere brugt den til firewall, da den har 2 ethernet porte. I lang tid har den også været brugt til tynd klient. Kabinettet er er rigtigt solidt metalkabinet. En ægte industri-PC.

DVD-afspilleren KiSS DP-500 var revolutionerende da den kom frem, det er den ikke mere. Det er dog de stadig de færreste, der kører med Linux som operativsystem og som har et netværksstik bagpå. Den er ikke super nem at hacke, men stadig en ok boks, hvis man vil se film, der ligger på ens PC’s harddisk. Eller at man nyder, at den slår titlerne op på de sange man afspiller på CD, eller blot fordi man vil have en ekstern internetradio. Regionskodingen har jeg skudt i sænk.

Giv et bud og giv dig selv og Tux en julegave .

5. november, 2007

Irrationelle handlinger

Filed under: IT-politik — andreas @ 22:36

Nu er der snart folketingsvalg. Rent IT-politisk er jeg på udkig efter kandidater, der uden problemer tør benytte Århus banegård dagligt. Tænk på, at den har været afspærret i flere omgange i det forløbne år på grund af bombetrusler eller mistænkelige glemte tasker. Banegården er jo et terrormål. Nej, Århus banegård er et fint sted at opholde sig. Trafikken udenfor er straks langt mere problematisk. Lidt over 6 personer dør ugentligt i trafikken. Hvor mange er egentligt døde af terroraktioner i Danmark?

Hvad er så det der gør, at mange er langt mere bange for terror end for at færdes i trafikken? I begge tilfælde går det ud over uskyldige mennesker. Det er yderst irrationelt at være bange for terror i Danmark.  Alligevel så har vores politikere i folketinget vedtaget to lovpakker kalder terror-pakker. Hvem tør dog være imod disse? Er du måske for terror?

Med den seneste pakke kom logningsbekendgørelsen, der blandt andet påbyder teleudbyderne, at gemme oplysninger om hvilke hjemmesider alle deres kunder har besøgt igennem det seneste år. Velkommen til overvågningssamfundet. Retssikkerheden bliver tilsidesat på grund af irrationelle følelser for frygten for at dø.

Jeg leder efter en politiker der har mod til at lade de billige points passere, når der pludselig kommer en sag, der taler til følelserne frem for erfaringen.

Er der nogen der tør leve med den terror vi har i Danmark, som politiet og PET ikke med traditionelle midler har kunnet opklare i tide, og i stedet værne om sunde retsprincipper og privatlivets fred?

Er der nogen der tør droppe NAT-screening af donerblod til en pris af 40 mio. ekstra om året. En screening der forventeligt vil påføre een uskyldig patient HIV hvert 10’ende år. Altså 400 mio. kr for en uskyldig smittet, som i dagens Danmark ikke vil dø af AIDS. Jeg tør næsten ikke tænke på hvor mange liv der kunne være rettet på andre måder med de midler. Her er altså en sag hvor følelserne løb over for et enigt folketing!. Så de burde egentlig alle skiftes ud.

Hvor skal man så lede? I erhvervslivet? Tænk på SAS. De har valgt at købe sig ud af deres leasingkontrakter med Bombardier for at slippe for første generation af Dash-8 flyene. Heldigvis har de ikke tænkt sig at udelukke anden generation af samme fly som erstatning. Propelfly som Dash-8 er nemlig mere brandstoføkonomiske  på de korte distancer som SAS flyver på, end jetfly er. Følelserne er også noget man handler på i erhvervslivet, så det er heller ikke oplagt, at min kandidat skal komme herfra.

Er der nogen pragmatikere, der har siddet bag murene i Danmarks Statistik i 40 år, som stiller op?

Powered by WordPress