Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

5. november, 2007

Irrationelle handlinger

Filed under: IT-politik — andreas @ 22:36

Nu er der snart folketingsvalg. Rent IT-politisk er jeg på udkig efter kandidater, der uden problemer tør benytte Århus banegård dagligt. Tænk på, at den har været afspærret i flere omgange i det forløbne år på grund af bombetrusler eller mistænkelige glemte tasker. Banegården er jo et terrormål. Nej, Århus banegård er et fint sted at opholde sig. Trafikken udenfor er straks langt mere problematisk. Lidt over 6 personer dør ugentligt i trafikken. Hvor mange er egentligt døde af terroraktioner i Danmark?

Hvad er så det der gør, at mange er langt mere bange for terror end for at færdes i trafikken? I begge tilfælde går det ud over uskyldige mennesker. Det er yderst irrationelt at være bange for terror i Danmark.  Alligevel så har vores politikere i folketinget vedtaget to lovpakker kalder terror-pakker. Hvem tør dog være imod disse? Er du måske for terror?

Med den seneste pakke kom logningsbekendgørelsen, der blandt andet påbyder teleudbyderne, at gemme oplysninger om hvilke hjemmesider alle deres kunder har besøgt igennem det seneste år. Velkommen til overvågningssamfundet. Retssikkerheden bliver tilsidesat på grund af irrationelle følelser for frygten for at dø.

Jeg leder efter en politiker der har mod til at lade de billige points passere, når der pludselig kommer en sag, der taler til følelserne frem for erfaringen.

Er der nogen der tør leve med den terror vi har i Danmark, som politiet og PET ikke med traditionelle midler har kunnet opklare i tide, og i stedet værne om sunde retsprincipper og privatlivets fred?

Er der nogen der tør droppe NAT-screening af donerblod til en pris af 40 mio. ekstra om året. En screening der forventeligt vil påføre een uskyldig patient HIV hvert 10’ende år. Altså 400 mio. kr for en uskyldig smittet, som i dagens Danmark ikke vil dø af AIDS. Jeg tør næsten ikke tænke på hvor mange liv der kunne være rettet på andre måder med de midler. Her er altså en sag hvor følelserne løb over for et enigt folketing!. Så de burde egentlig alle skiftes ud.

Hvor skal man så lede? I erhvervslivet? Tænk på SAS. De har valgt at købe sig ud af deres leasingkontrakter med Bombardier for at slippe for første generation af Dash-8 flyene. Heldigvis har de ikke tænkt sig at udelukke anden generation af samme fly som erstatning. Propelfly som Dash-8 er nemlig mere brandstoføkonomiske  på de korte distancer som SAS flyver på, end jetfly er. Følelserne er også noget man handler på i erhvervslivet, så det er heller ikke oplagt, at min kandidat skal komme herfra.

Er der nogen pragmatikere, der har siddet bag murene i Danmarks Statistik i 40 år, som stiller op?

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress