Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

18. december, 2007

Man må krybe før end man kan gå på nettet

Filed under: hardware — andreas @ 7:14

Krybekælder - underførsel til udhus

En af mine planer har været at slippe for blæserstøj og harddiskstøj i opholdsrummene. Miniserveren i rackskabet i udhuset er een brik i denne plan. Den skal selvfølgelig være netværksmæssigt koblet sammen med nogle ikke støjende enheder i opholdsrummene. Stuen er på plads. Her har jeg en Hauppauge Medieafspiller uden disk og larmende blæsere. I første omgang blev den forbundet til min server med en radiobro af 3 styks linksys WRT54G. Det var faktisk nok til, at kunne afspille optagelser på medeafspilleren uden hakkende billeder og lyd, men ikke til hæftig trafik til og fra min PC samtidigt. VoIP virkede heller ikke alt for godt hen over dette trådløse setup. Så jeg måtte starte forfra med netværksopbygningen og ned og krybe i krybekælderen.

Billedet er fra en tidligere ekspedition ned i mørket. Det hvide rør fører ud til vores centralstøvsuger, som jeg installerede for nogle år siden. Hvad gør man når man nu er ved at grave op? Man lægger lige et ekstra tomrør. Så til venstre for centralstøvsugerrøret ligger et ekstra rør, som der blot løber en lavvoltsledning i gennem til at tænde og slukke for støvsugeren. Spagettien i forgrunden er venligst doneret af TDC, da de installerede ADSL i udhuset. De fandt det noget nemmere at krybe under mit hus og trække en ledning igennem mit ekstra rør, frem for at sømme en ledning fast hele vejen rundt om huset og grave over til udhuset. Sidenhen har jeg trukket en håndfuld ethernetkabler gennem røret og boret op hvor netværket skulle bruges. Det har givet mig mulighed for internt gigabit netværk uden latency problemer. Noget man ikke kan opnå trådløst for menneskepenge endnu.

10. december, 2007

Stabil fil-overførsel

Filed under: linux,småsnak — andreas @ 17:05

fotosjov.dk kan ikke finde en stabil fil overførselsklientpixum.dk har fundet en sikker filoverførselsmulighed

Så er det snart jul. Det er i alt fald til til at bestille udprintninger af dine digitale fotos, hvis de skal bruges til julegaver. Hvilket bureau skal man vælge? Jeg har prøvet en del forskellige indtil nu. De mest stabile har været dem, hvor man har kunnet gå ind i butikken med en CD-R og lave en bestilling ved en stander. Juletravlheden byder sig dog nærmere til en ren online udgave med levering med posten. Jeg startede med at checke fotosjov.dk ud. De havde sendt flere reklametryksager ind af vores brevsprække – og så ligger de i Århus N. Mon ikke postleveringen derfra er mere julesikker end julepost sendt fra typisk Tyskland? Nå men ind på hjemmesiden og giv dem en chance. Ganske nydeligt – og fin service – hvis man altså har Microsoft Internet Explorer. De gør pænt opmærksomt på problemet. De har ikke kunnet finde en god web-klient til at udvælge og uploade store mængder billeder med. Kun en (radio?)Active-X komponent har vist sig at virke tilfredsstillende for dem. Jeg kan kun give dem ret. Der er virkeligt mange skrammel komponenter til den slags. Jeg har fået ødelagt mange aftener efter at skidtet går ned efter flere timers upload. SUK.

Pixum.dk, som er en Tysk net-butik har fundet løsningen. De har taget en 36 år gammel teknologi til sig: ftp. Genialt. Hvorfor forgæves lede efter en stabil web-klient løsning, når man kan vælge en klippestabil internetprotokol og lade brugeres selv vælge klient? Jeg takker for denne gode service og teknologiforståelse. Rent forrentnigsmæssigt har de også forstået ideen. Toppen af siden indeholder en tæller, der tæller ned indtil sidste frist for bestilling til levering før jul.

9. december, 2007

Bredbånd til folket

Filed under: hardware,småsnak — andreas @ 0:31

Nu med Fullrate

Ja så har jeg langt om længe fået leveret billigt bredbånd. Her en mit leverandørvalg faldet på Fullrate. Backup på internetforbindelsen er leveret af Stofa via kabelmodem. Kabelmodemet er placeret andetsteds i huset og er altså ikke under UPS’ens beskyttelse. Øverst til højre har jeg ført forbindelsen til husets 3 telefoni-stik ind.  Det er vist på tide, at jeg får lidt tekst på hullerne og ikke blot benytter hukommelsen. Farvede patchkabler ville også være en god ide. Telefonimæssigt har jeg Fullrate og Musimi som udbydere. Backup er mobiltelefonen. Alt i alt abonnementer for 4986 kr om året. Hertil kommer den obligatoriske indholdsskat (medielicens) på 2190 kr. årligt, variable omkostninger på ikke flatrate abonnementerne samt ikke mindst prisen for el til at drive det hele.

Powered by WordPress