Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

18. december, 2007

Man må krybe før end man kan gå på nettet

Filed under: hardware — andreas @ 7:14

Krybekælder - underførsel til udhus

En af mine planer har været at slippe for blæserstøj og harddiskstøj i opholdsrummene. Miniserveren i rackskabet i udhuset er een brik i denne plan. Den skal selvfølgelig være netværksmæssigt koblet sammen med nogle ikke støjende enheder i opholdsrummene. Stuen er på plads. Her har jeg en Hauppauge Medieafspiller uden disk og larmende blæsere. I første omgang blev den forbundet til min server med en radiobro af 3 styks linksys WRT54G. Det var faktisk nok til, at kunne afspille optagelser på medeafspilleren uden hakkende billeder og lyd, men ikke til hæftig trafik til og fra min PC samtidigt. VoIP virkede heller ikke alt for godt hen over dette trådløse setup. Så jeg måtte starte forfra med netværksopbygningen og ned og krybe i krybekælderen.

Billedet er fra en tidligere ekspedition ned i mørket. Det hvide rør fører ud til vores centralstøvsuger, som jeg installerede for nogle år siden. Hvad gør man når man nu er ved at grave op? Man lægger lige et ekstra tomrør. Så til venstre for centralstøvsugerrøret ligger et ekstra rør, som der blot løber en lavvoltsledning i gennem til at tænde og slukke for støvsugeren. Spagettien i forgrunden er venligst doneret af TDC, da de installerede ADSL i udhuset. De fandt det noget nemmere at krybe under mit hus og trække en ledning igennem mit ekstra rør, frem for at sømme en ledning fast hele vejen rundt om huset og grave over til udhuset. Sidenhen har jeg trukket en håndfuld ethernetkabler gennem røret og boret op hvor netværket skulle bruges. Det har givet mig mulighed for internt gigabit netværk uden latency problemer. Noget man ikke kan opnå trådløst for menneskepenge endnu.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress