Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

23. april, 2009

Vind ikke en million og bliv kortlagt

Filed under: IT-politik — andreas @ 13:05

FDB medlemskortFDB medlemskort

Hvad gør man ikke for en mulig million? Jeg har i lang tid været medlem af FDB. Min kone har også. Det har været helt fint i gennem årene, at få 4% rabat her og der og så få dem udbetalt en gang om året på en check. Det skulle give en tilknytning til butikken, så man samler sine indkøb der og dermed får en større bonuscheck til næste år. Sådan gik det nu ikke. Vi benyttede hver i sær FDBs butikker så lidt, at beløbene hver i sær var for små til at blive udbetalt. Min kort blev desuden ret slidt, så stregkodelæseren ikke længere kunne læse stregkoden. Et nyt kort kostede 50 kroner, så jeg fandt i stedet ud af at bruge det udemærkede Open Source-program kbarcode. Indtast stregkoden og skriv den ud på printeren. Fat saksen og noget tape, og nu er kortet igen anvendeligt. Samtidigt kom jeg vist til at benytte min kones stregkode, så vi kunne samle vores bonusopsparing.

I dag bliver man i COOPs butikker ikke spurgt om medlemskort længere. Det er heller ikke specielt attraktivt. En gang om måneden udtrækkes een person i hele landet, som har haft sin kort forbi stregkodelæseren i en COOP butik. Hvad jeg ikke har kunnet finde frem til er hvilken værdi det mon har for COOP at kunne sammenkøre forskellige boner. Det må give et ret godt billede af det samlede køb den enkelte har hos COOP. Er der varekategorier, som mangler i det samlede køb? tjenes der nok på den enkelte kunde? Måske rimeligt nok at vide for en butiksejer, men medlemskortet giver også mulighed for at kunne registrere alle ens varekøb personhenførtbart. Det er slet ikke givet at COOP gør det, men teknisk er der intet til hinter for at vide hvornår du sidst købte skelshampoo, kondomer eller skrabelodder.

Datamining giver mig altid lyst til, at fuske med tallene. Hvis jeg for en sjælden gangs skyld giver, at svare på en holdningsundersøgelse, så svarer jeg bevidst forkert og i yderkategorierne for at få mest mulig indflydelse. I FDB/COOPs tilfælde, så ville det være fedt , hvis det så ud som om jeg købte ind overalt i landet på samme tid. Så det står jer frit for at bruge medlemsnummeret 2905337410004. Så fat kbarcode og print ud. Synes du i øvrigt, at mit kort ser lidt slidt ud? Jo det er skam stadig i brug.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress