Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

25. oktober, 2009

Open Source Community Day 2009

Filed under: hardware,linux — andreas @ 23:13

Andreas demonstrerer billig NAS ved OSCD2009

Tak til det hårdt arbejdende coord-hold for en velarrangeret græsrodsdag. Selv fik jeg fornøjelsen ved at holde et fordrag med titlen “Billig NAS misbrugt til server”. Jeg har for et par uger siden købt en Buffalo Linkstation LS-XHL, som i modsætning til de øvrige Buffalo NAS’er jeg har, er baseret på Marvells nye Kirkwood SoC’en frem for den gamle Feroceon serie. Det betyder 1,2 GHz frem for 400 MHz. Desuden har NAS’en 256 MB ram frem for de 128 MB ram, som jeg har været vant til at lege med. Desværre er der ikke seriel support umiddelbart tilgængeligt, så det hele bliver noget mere bøvlet. Det er dog billigt at få en 1,2 GHz maskine med 1 TB disk til under 1500 kr. Endda en maskine med et forholdsvist lavt strømforbrug. Slidesene fra foredraget er allerede tilgængelige på OSCD hjemmesiden.På billedet ovenfor er jeg i gang med at demonstrere Logitech Squeezeserver og fjernbetjeningen dertil, som i øvrigt også er ARM baseret og hackbar. Der er jo ganske imponerende, at der er en standard feature ved et forbrugerprodukt til de brede masser, at man kan slå ssh adgang til, så man kan logge ind og fjernbejene sin fjernbetjening. Tak til Kristian Vilmann, der medbragte rørforstærker og højtalere, så der kunne komme lidt lyd på demoen. Han var også fotografen, der fangede mig på billedet ovenfor.Video af sceancen skulle blive tilgængeligt inden for nogle uger.

Skulle man have lyst til at kaste sig over at hacke sin Buffalo Linkstation LS-XHL NAS, så check lige følgende side. Men måske er det dog en god ide, at lære lidt Japansk først. Eller alternativt bruge translate.google.com. Det engelskesprogede community omkring NAS’er findes her.Her er især meget guf, hvis man kaster sig over de ældre modeller.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress