Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

17. april, 2007

KonePC

Filed under: linux,småsnak — andreas @ 22:01

PCere og router

Alle ved hvad en konebil er. Det er den lidt for lille bil, der er proppet med autostole og som med alle sine småture sikkert kører lige så meget som den store familiebil, som manden hugger på vej til arbejde. Men hvordan ser det ud med PCer? Den teknikfikserede mand har sat sig på den nyeste og hurtigste. Børnene og konen kan få den aflagte. Indrømmet, sådan er det også hjemme hos os – næsten. Jeg sætter mig på den stationære og godt opgraderede PC, mens min kone sætter sig ved en 300MHz ældre sag. Forskellen er blot at denne boks bliver brugt som tynd klient, der kører op i mod den store desktop PC. Til at styre dette bruger jeg Linux Terminal Server Project eller blot LTSP. KonePCen er dog ikke alt for god til at håndtere høje skærmopløsninger. Billedet den genererer er lidt uldent. En værdig afløser kunne være en Fujitsu-Siemens FUTRO A230, set til 2000 kr hos SHG. Problemet er nok at konePCen er optimeret som industri PC frem for som tynd klient. FUTRO A230 mangler blot en DVI udgang for at være perfekt. Den kunne også sagtent bruges som en miniserver. x86 arkitektur, lavt strømforbrug, 3 USB porte, gigabit LAN. Det burde være nemt at gå til.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress