Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

1. maj, 2011

Open Source kunst

Filed under: ophavsret — andreas @ 9:00

Det har været en ide længe. Men for et par weekender siden blev den udført. Hvorfor dog sidde lørdag aften og glo på fjernsyn, når man kan hygge sig med lidt håndværk på værkstedet. Dejligt afstressende. For en del år siden fældede vi et stort fyrretræ, der stjal udsigten og desuden stod så tæt på skel, at vi fik en glad nabo, da vi fjernede det. Ja faktisk så gav han selv en hånd med, så det kunne komme væk inden vi fortrød det. Helt væk kom træet dog ikke. Vi lod en stub stå tilbage, som stadig er kraftig nok til at hænge den ene ende af hængekøjen op i. Men et lille minde om, at her kunne man tidligere finde store flotte fyrretræskogler. Hvad ville være mere passende end en lille egern til at markede dette? Men hvordan laver man lige et egern? Helt nemt er det ikke at tegne. Det nu afdøde Open Source projekt Sodipodi, havde et egern som logo. Måske kunne jeg bruge det? Logoet er under GPL-licens, men forlaget er åbenbart fra en native-american kunstkalender. Så den tegning jeg byggede mit kunstværk videre på har selv snuppet motivet fra en kunstner, der bestemt ikke har tænkt i ophavsretlige baner. GPL eller ej, mit kustværk et i alt fald til fri inspiration.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress