Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

22. april, 2007

Så kom UPS’en i brug

Filed under: småsnak — andreas @ 22:21

To gange indtil videre denne aften forsvandt strømmen i hele villakvarteret. Den første gang længe nok til at vi nåede at checke vores egen eltavle for at konstatere, at der ikke havde været nogen fejlstrøm, der havde trukket HPFI-relæet. Især IP-telefonen er rar at have batteribackup til. Det kræver selvfølgelig backup til ADSL modem, router, ATA-adapter og DECT basestationen. Men mon ikke der er mange, som ikke engang har en almindelig POTS-telefon, som ikke kan klare sig alene med strømmen fra telefonstikket? Nu om stunder er det vel mobiltelefonen der er backup, hvis den da ikke ligefrem er blevet den primære telefon.

4 Comments »

 1. Her er så den officielle forklaring fra Nrgi:

  Dato 22-04-2007
  Kl 20:25
  Vedr 10/15 kV
  Melding Der har været en 10 kV fejl i området omkring Åbyhøj. Fejlen opstod kl. 20.25 og der var normal forsyning igen kl. 21.45. Fejlen omfattede 6 transformerstationer og 1076 forbrugere.

  Mon ikke der er mange af den slags mindre problemer

  Kommentar by andreas — 22. april, 2007 @ 23:46

 2. Jeg har også UPS som backup for mit IP-telefoni, jeg tror mit setup er mage til dit. Nogen har nok modem, ATA og router i en box, f.eks. med Fritz! box.

  Jeg tvivler faktisk lidt på at strømmen fra telefonledningen kan føde en moderne telefon i nødsituation. Der er vist ikke mange ampere i, og hvis der nu skulle være mere end et par stykker der får lyst at ringe samtidig, kan der hurtig komme belastning på.

  Jeg ved selvfølgelig ikke om telefoncentralen tager hensyn til det, og har en strømbegrænser for hvert stik.

  Men – 1 time og 20 min., det var en træls en! Det lyder så til at du slap med et par kortere afbrydelser.

  Min UPS var nok stået af! Det er en 750VA, men nogen gange trækker den også en gammel server med et par SCSI diske (som dog selv ville drosle ned, men alligevel). Jeg er ikke sikker på den ville kunne nå at genoplade batteriet.

  Elselskabet føler sig ikke forpligtiget til at yde nogen erstatning, ud over det forbrug du naturligt har sparet. Personlig synes jeg som minimum EL-selskaberne skylder en mere detaljeret forklaring ved så lange udfald, men de fleste forbrugere glemmer hurtigt udfaldet (hvis der da ikke lige var fodboldlandskamp) når strømmen er tilbage igen.

  Morten .

  Kommentar by Morten — 25. maj, 2007 @ 9:26

 3. Hej Andreas
  Jeg har brug for en UPS der kan trække en Qnap NAS TS-209, router samt ip adapteren fra linksys.
  Kan du evt. smide et link?
  Mikkel

  Kommentar by Mikkel — 23. oktober, 2007 @ 7:37

 4. Find ud af hvor mange Watt boksene vil trække i alt. Kig derefter på f.eks. http://www.apc.com og brug deres guide til hvor stor en UPS du skal bruge. Den UPS jeg har kan formodentlig trække mit udstyr i en times tid. Hvor lang en backup tid vil du have?

  Kommentar by andreas — 23. oktober, 2007 @ 23:21

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress