Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

1. maj, 2007

Steve Ballmer og Open Source

Filed under: Åbne standarder,IT-politik — andreas @ 0:14

Der er ingen tvivl længere om at Microsoft tager Linux og Open Source miljøet meget seriøst. Det er en reel konkurrent på massesoftwareområdet. Lidt interessant er det at det, at Steve Ballmer som topboss i Microsoft tager initiativet til at mødes med en række Open Source folk i Danmark midt under dokumentstandardkrigen med ODF mod OpenXML. Nu vil nogle sikkert mene, at det er dybt underligt, at alles munde er lukket med syv segl efter mødet. Hvorfor dog det? Plads til spekulationer og medieselvsving. Mon ikke blot Microsoft har en annoncering på vej om at de vil frigive en smule kode på et område hvor de står svagt. Noget nyt til debatten om OpenXML tror jeg ikke på.

Ingen tvivl om at massesoftware med tiden vil blive Open Source også fra Microsofts hånd. Mon ikke forretningssoftware, som Navision vil blive Microsofts kommende guldkalv. Microsoft Office vil ikke blive ved med at kunne trække 40% af omsætningen hjem. 5 års dagen for købet af Navision var netop hovedårsagen til at Steve Ballmer fra i Danmark i fredags. Software der skal tilpasses den enkelte kunde. Det er her pengene er i fremtiden – også til Microsoft.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress