Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

29. november, 2011

hjemmelavet Power over Ethernet

Filed under: hardware — andreas @ 8:00

Det er rart, at have styr på sin IT-installation ved at placere den samlet i et rack, med fælles strømforsyning, UPS og det hele, men en sådan stålkasse er ikke det bedste miljø, at placere et WIFI-accesspunkt i. Derfor er min wifi gateway fremskudt. Den er placeret på vores kontor og har sin egen sorte klods som strømforsyning. Eller rettere, det havde den indtil for nylig. WIFI accesspunktet kører nemlig kun 100 Mbit/s, så der er fire ledige ledere i cat6 kablet. Disse ledere har jeg udnyttet til Power over Ethernet (PoE). Ideen er at forsyne WIFI accesspunktet med 12V fra den UPS sikrede strømforsyning i rackskabet. Jeg tog udgangspunkt i følgende pinkonfiguration. DC+ på ben 4+5 og DC- på ben 7+8. Fødning af DC på linjen har jeg lavet via et modificeret RJ45 forlængerstik og udtaget af strøm i den anden ende, har jeg indtil nu lavet på samme måde. Her overvejer jeg dog, at modificere min router i stedet efter følgende opskrift. Lav lodningerne inde i WIFI accesspunktet frem for at bruge et modificeret forlængerstik og et DC-stik. RJ45-forlængerstikket fra DealExtreme kan iøvrigt ikke anbefales. Kvaliteten er for ringe. Skubber man til stikket, så kan man ikke være sikker på, at der er forbindelse længere. Men jeg har da fået demonstreret, at min fremskudte Linksys WRT router fungerer fint med strømforsyning hen over cirka 20 meter ethernetkabel.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress