Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

6. maj, 2007

Hvilket problem skal dit netværk løse?

Filed under: Åbne standarder,småsnak — andreas @ 23:32

Jeg faldt over et foredrag fra 2006 med Van Jacobsen der bestemt er værd at se. Foredraget giver en god gennemgang af historien bag telefoninetværket og TCP/IP-netværket. Det er mere eller mindre det område jeg har arbejdet med i de sidste 8 år. Ansat i et datacom-firma, der blev købt af et telecom-firma. Så nyt er det bestemt ikke for mig, men det er altid forfriskende at se det gennemgået på en troværdig og let tilgængelig facon. Den sidste trediedel af foredraget peger fremad mod den næste type netværk, hvor data er i centrum. Her kræver det lige pludselig langt større baggrundsviden for at følge med. Især for at forstå hvor langt vi er kommet med de teknologier, der bør indgå i et data-centrisk netværk. Start med at nyde den historiske gennemgang. Tænk dernæst på hvilke problemr det løses dårligt med TCP/IP som er rygraden i dagens internet. Var der ikke noget med, at maksimum 1000 samtidigt kunne se nettv fra DR? Efter sigende skulle de være på vej med en skalerbar løsning via peer-to-peer netværket Joost. En ganske udmærket ide, hvis ikke lige det var for den lukkede protokol. Desværre er det heller ikke enkelt at designe en ny og åben protokol, der ikke kan misbruges. Et generelt datacentrisk netværk vil blive langt mere kompliceret end TCP/IP, så der kommer nok en rum tid med applikationsspecifikke løsninger. Mon ikke også at åbent specificerede netværk vil blive vinderne i det lange løb? Altså bitTorrent er Hot og Skype er Not.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress