Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

14. maj, 2007

235 uspecificerede patenter af tvivlsom kvalitet

Filed under: IT-politik,patenter — andreas @ 21:24

Så kom Microsoft til at løfte lidt af låget til hvordan krydslicensering forgår. To store firmaer sætter sig i al fortrolighed til bordet og sammenligner hver deres bunke af patenter frem. Begge parter ved, at en ret stor del af patenterne har tvivlsom kvalitet, men hvad gør det når begge parter har blandede bolcher af samme ringe kvalitet. Det eneste der var nyt da Novell annoncerede deres aftale med Microsoft d. 2. november sidste år, var at de ikke krydslicenserede på traditionel vis. De blev enige om ikke at sagsøge hinandens kunder. En situation, som GPL-licensen ikke havde taget højde for. Nu står Microsoft så frem og angiver hvor mange patenter på Linux og FOSS, som de tager under armen når der skal leges bytte bytte købmand de store drenge imellem. 235 patenter, heraf 42 i selve Linux kernen alt sammen ifølge CNNMoney/Fortune. Det gale vanvid er, at ingen af aktørerne tør vise listen af deres Linux/FOSS-patenter frem i lyset. Det kunne jo være, at de 235 patenter af tvivlsom kvalitet ville skrumpe ind til under halvdelen på grund af oplagte fejl. Prior art, procedure fejl eller fejl analysen om noget konkret kode overhovedet overtræder patentet. Ifølge Fortune bloggen, så er en halvering af brugbare patenter ikke ualmindelig hvis det kom til en retssag. Spørgsmålet er om ikke der vil blive sorteret langt flere patenter fra, hvis FOSS-samfundet blev ramt. Kun få ville stå tilbage. Ganske få softwarepatenter som jo endda er ganske tvivlsomme om er gyldige i Europa. En gyldighed, der under normale krydslicenseringshandler er fuldstændig ligegyldig, da begge parter er enige om at det er bedst hvis softwarepatenter er gyldige. For hvis de er det, så kan de små fisk holdes ude af markedet. Sund buisness for de store drenge.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress