Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

24. maj, 2007

Miniserver på plads i racket

Filed under: hardware,linux — andreas @ 0:08

rack_med_miniserver.jpg

Så fik jeg miniserveren i drift. Det er dog langt fra alt der er perfekt. Linux kernen på maskinen er stadig en 2.6.12.6 kerne påklistret en overordenlig stor klump System On Chip slamkode. Der har dog været et gennembrud for nyligt på linkstationwiki forumet, så der kommer sikkert snart en 2.6.21 kerne til maskinen. En kerne, der ligger langt tættere på upstream og som derfor er nemmere at holde ved lige. Med den nuværende kerne har jeg svært ved at få DVB-T usb-driveren til at fungere ordenligt. Jeg ser frem til at forsøge mig med en sprit ny kerne i stedet for at spilde tiden med at tilbageportere store mængder kode.

Debian kører heller ikke optimalt på maskinen. Kernen er for gammel til at understøtte udev. Der ud over roder jeg lidt med nogle permissions problemer, der gør, at kun root kan køre X window applikationer med display sat til min desktop maskine. Det lader til, at det er devpts filsystemet, der driller. Jeg skal nok også have skiftet fra debian unstable til stable. Arm arkitekturen er ikke helt med up to date. Asterisk kan slet ikke installeres for øjeblikket på unstable.

Der er rigeligt at pille ved de næste mange måneder også. Det er vel en hobby.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress