Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

8. juni, 2007

DR update

Filed under: ophavsret,småsnak — andreas @ 0:20

DR update

Det er ikke dig der trænger til en opdatering. Det er hele Danmark Radio. Imens debatten raser om ODF eller OpenXML eller en kombination kan forbedre konkurrencesituationen på kontorpakkeområdet, så er det åbenlyst, at konkurrence ikke nødvendigvis fører til åbne standarder. Danmarks Radio vil også have en discount 24-timer i døgnet nyhedskanal, de vil også levere billedindhold via nettet. De vil gerne levere det samme indhold på så mange platforme som muligt. Se filmen, læs bogen, køb legetøjet og spis morgenmaden alt sammen med DRs logo. Alle tænkelige brugsområder af den ophavsret DRs medarbejdere overleverer til DR udnyttes uanset om kompetancen er tilstede eller ej.

DRs nye statsning DR-update er i lighed med tidligere udspil som DR-nettv totalt ubrugelig, hvis man baserer sin PCer på Open Source Software. Jeg kom ikke engang så langt som til at finde ud af om alle indslagene er sovset ind i Digital Restriction Management-software eller ej. Youtube og Google-video virker bare. Jeg skal spekulere over hvilket operativsystem, hvilken browser eller hvilke plugins jeg har installeret. Det er brugervenligt. DR skal opdateres, så de kan håndtere brugere og ikke blot forbrugere. Der er ikke kun brug for bedre web-programmører, der er brug for at KODA og de andre rettighedsorganisationer forstår, at ikke alt kan gøres op i “Antal afspilninger på PCer stående i Danmark”. Brugere vil også have lov til at optage, redigere og diskutere. Medielicensen burde fint også kunne dække for disse typer brug af indhold.

2 Comments »

 1. Hej Andreas – jeg har fået hul igennem -> http://www.version2.dk/artikel/2765

  Kommentar by Peter Toft — 9. juni, 2007 @ 23:40

 2. Hej Peter,

  Jeg har prøvet at følge din opskrift, men den dur ikke umiddelbart på Debian Unstable. På den anden side, når man bruger Unstable, så er man selv ude om det. Det der generer mig er, at indholdet på DR update formodentligt i høj grad er egenproduceret materiale, så hvorfor genere brugerne med DRM?
  Prøv at checke følgende URL, der er DRs FAQ om nettv:
  http://www.dr.dk/hjaelp/drdktv/20070207114438.htm#download
  Der bliver henvist direkte til ophavsretslovens §73c. Vi sender en tak til Clinton administrationen og der i deres visdom skabte fremtiden i gårsdagens billede.

  Kommentar by andreas — 10. juni, 2007 @ 0:47

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress