Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

18. juni, 2007

51 Watt

Filed under: hardware — andreas @ 0:13

51 Watt

Så fik jeg lånt min billige energimåler tilbage fra genboen. Hvor meget strøm sluger egentlig ADSL modem, router/firewall, gigabit switch, VoIP ATA, DECT basestation samt miniserver med en 500GB disk og USB DVB-T modtager. Altsammen under backup af en UPS. Midlet over de sidste 3,5 time så ser det ud til at denne samlede pakke hardware sluger 51 W. Det er faktisk ret præcist det samme som vores 3 år gamle cirkulationspumpe bruger på, at sørge for varmt vand med det samme i badeværelset. 51 W døgnet rundt bliver, med den el-pris jeg betaler, til ca. 700 kr om året. En pris, der måske ikke er så voldsom i forhold til indkøbsprisen på al elektronikken i mit rack og den forventede levetid inden, det bliver erstattet af noget nyt og mere fancy. For cirkulationspumpen derimod ser det værre ud. Den har en væsentlig længere levetid, så det er indkøbsprisen, der bliver lille i forhold til driftsprisen. Det oplagte spareforslag her er, at sætte en timer på, der slukker om natten. Med de lidt skæve døgnrytmer vi har her i huset, samt småbørn til at klare morgenvækningen, så er det vel rimeligt at slukke for den mellem kl. 2 og 5.30. Dertil kommer selvfølgelig, at der skal tages højde for skift mellem sommer og vintertid – og ikke mindst den ringe præcision, der er i mange billige tænk og sluk ure. Der vil selvfølgelig kunne spares mere ved at slukke om dagen, når vi er på arbejde, dog ikke når vi arbejder hjemme og selvfølgelig ikke i weekenden og på helligdage. Med andre ord, her mangler der virkelig noget intelligent styring. Gad vide om man kan bruge en miniserver og et par sensorer her?

3 Comments »

 1. Efter 4 dage, så midler energimåleren til et forbrug på 64 W. Det er tættere på hvad jeg havde forventet end de 51 W. Så mit rackskab koster mig indtil videre 880 kr om året i strøm.

  Kommentar by andreas — 22. juni, 2007 @ 23:21

 2. Det er på tide, du får respons på dette spændende opslag :-))
  Jeg har en elmåler lige magen til, men kan ikke finde manualen og kan derfor ikke finde ud af, hvilke batterier jeg skal sætte i den. Kan du opklare dette? Der er trods alt kun gået 15 år…

  Kommentar by Niels — 13. januar, 2022 @ 22:32

 3. Det er sikkert knapbatterier, mon ikke der er graveret i plasticen hvilken type der skal bruges. Ellers afslører størrelsen eller de eksisterende batterier det. Jeg har ikke måleren længere, da den har dansk jord og ikke Schuko-stik som vi har overalt i vores nu 9 år gamle hus.

  Kommentar by andreas — 14. januar, 2022 @ 3:48

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress