Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

29. september, 2019

Reparation af elektronik

Filed under: hardware — andreas @ 16:24

Hvad gør man når en af ens drenge kommer rendende med en fancy playstation controller til omkring 1000 kr, som pludselig ikke er til at spille med bare fordi een af de omkring 20 knapper derpå har sat sig fast?

Det blev til en opgave til min søn. Find en video, der viser hvordan man skiller controlleren ad uden at ødelægge den. Efter at have skilt den ad, fandt jeg ud af, at det var en lille standard mikroswitch, der var stået af. Jeg fandt en der lignede til forveksling hos elektronik-lavpris.dk og bestilte den straks. Faktisk var der to. En til 1N og een til 1,6N. Min fingerspidsfølelse var ikke lige til at gætte på det rigtige antal Newton, så jeg endte med at købe en af hver. Så ialt 10 kr kunne det blive til. 1N var den rigtige komponent og så eller i gang med loddekolben og tinsugeren. Operationen lykkedes og efter et par omgange blev den også samlet helt korrekt, så alle knapper virkede igen. Fedt at det kunne lade sig gøre at fikse elektronikken. Denne gang for en pris på 1% af nyprisen.

For et halvt år siden måtte jeg give op på et køleskab. Det var voldsomt dyrt at få et nyt i samme matchende størrelse og udseende som fryseskabet ved siden af. Her blev billigste løsning, at sælge fryseren brugt og købe et nyt matchende sæt. Reelt har det sikkert kun været en lille komponent i reguleringen til køleskabet, der skulle skiftes, men her lå jeg ikke inde med kompetancen.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress