Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

9. februar, 2008

Digital TV på miniserver

Filed under: hardware,linux — andreas @ 22:55

Linkstation Live, 500GB

Så gjorde jeg det endelig. Købte mig en Linkstation mere. Denne gang en Linkstation Live 500GB model til 1500 kr. Det er lige omkring en 900 kr. mindre end jeg gav for min Linkstation PRO 500GB for et år siden. Forskellen er udelukkende farven og så den firmware der er lagt på. Men hvad gør det når det første jeg gjorde, var at smide standard firmwaren ud. Jeg har nu installeret Debian Unstable på maskinen. Her har jeg brugt armel arkitekturen, der endnu ikke er officiel understøttet, men er godt på vej til at blive det. Linuxkernen jeg bruger er det største hit. Marvell, der står bag ved den System on Chip kreds der sidder i boksen, arbejder kraftigt på at gøre kredsen understøttet i upstream kernerne. Lige nu kører jeg med deres git-træ med kerne 2.6.24rc5, men de fleste af patchene herfra er på vej ind i Linus Torvalds træ. Med så god en hardware understøttelse, så er der uanede muligheder når boksen nu har gigabit ethernet og 2 styk USB 2.0 stik bagpå.

Det er lykkedes mig at få min USB DVB-T stick til at virke. Det krævede dog en lille patch til kernen. Næste test var at optage og streame ud på lokalnettet. Det klarede dvbstram programmet. Intet andet end kernen behøvede jeg at kompilere. Alle nødvendige programmer var bare lige at hente med apt-get install. Det virkede. Der var processorkraft og ram nok i boksen.

Tilbage var så lige at kompilere mythtv, da den ikke er en del af Debian distributionen. Den er godt nok at finde på Debian Multimedia, men de har ikke prækompilerede pakker til armel eller arm for den sags skyld. Så lige pludselig skal man til at have styr på alle dependencies, og til at kompilere en masse. Det er ret bøvlet for Linkstationen er en sløv maskine med kun 128MB RAM. Muligvis er det en fordel at benytte en krydskompiler. Der er også diverse småfejl, da der er ret få der tester koden til ARM. Så var der en intern fejl i gcc 4.3, og så løb maskinen tør for RAM. Jeg fik mig dog kæmpet mig igennem. En god hjælp var siden om hvordan man kompilerer mythtv til en NSLU2 boks. Alene det, at andre før hat haft mythtv til at køre på så lille en enhed, fik mig til at tro på projektet.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress