Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

14. april, 2008

AMD eller Intel grafikchip?

Filed under: hardware,linux — andreas @ 0:44

Da jeg for 4 år siden sidst købte ny PC valgte jeg bevidst at købe Intel frem for AMD. Dermed sikrede jeg mig, at grafikkortet på PCen var ordenligt supporteret med Open Source drivere. Ganske vist kunne jeg sikkert have fået lidt mere CPU-kraft for pengene ved at vælge AMD på daværende tidspunkt, men supporten for den software jeg ville køre på maskine var afgørende.

Denne gang gik jeg efter en tynd klient. På dette marked er det VIA og AMD, der er de dominerende spillere. Ingen af dem har været fantastisk gode til at levere ordenlige drivere eller specifikationer til deres grafikchips, så Linux kan blive ordenligt supporteret. De har begge lovet mere end de har kunnet levere. Nå men den HP t5735, som jeg endte med at købe, den er altså AMD baseret. Det er en af de føste integrerede chips fra AMDs side, der er baseret på ATIs design. ATI har ikke været ret åbne, men AMD har for nyligt åbnet en del op for posen med at udlevere specifikationer, hvilket de fortalte om ved FOSDEM fo nyligt. Faktisk viste det sig, at den driver jeg havde brug for hed radeonhd, og den også havde rod i AMDs nye åbenthed. Egentlig er det hele to drivere, der burde supportere mit grafikkort, men RadeonHD var det bedst virkende valg for mig. Desværre var der endnu ikke support for XV extensionen til X.org, så videoafspilning og især skalering kører ikke hurtigt nok endnu. Men det skal nok komme. Faktisk er jeg imponeret over hvor hurtigt kortet er selv uden accelerering. Der er selvfølgeligt også sket noget på den front i de forløbne fire år.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress