Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

10. juni, 2008

FOSS Aalborg – del 1 af 3

Filed under: linux — andreas @ 7:00

I sidste uge var jeg til endagskonferencen FOSS Aalborg. Et ganske glimrende initiativ og et alternativ til den årlige Linuxforum konference i København. Konferencen var betydeligt mindre ikke kun fordi den kun varede een dag, men også fordi, der kun var et talerspor. Det gav færre opbrud og mindre plads til korridorsnak fagfælder imellem. Det var ellers noget som medarrangøren IDA burde satse på. FOSS Aalborg har potentialet til at blive en mere fokuseret konference en Linuxforum/Open Source Days er og bliver. En dansk konference for udviklere og ikke for salgs- og marketingsfolk. Et koncept der forhåbentlig kan arbejdes videre med næste år.

Bryan ØstergaardBryan Østergaard lagde ud med at fortælle om Exherbo. Et ny Linuxdistribution, der udspringer fra Gentoo. Ambitionen var at kunne give ideerne frit spil. Derfor ønskede han sig basalt set ikke mere end de omkring 15 udviklere, der var på projektet nu. Ellers ville der blive for mange, at tage hensyn til. Der er i den nuværende fase behov for at kunne ændre basale ting radikalt. Ud over nogle nye tiltag til pakkehåndteringssystemet, så var fokus nu på et underprojekt, der hed Genesis. Genesis er et nyt init system, der skal kunne afløse system V init systemet. Den væsentlige designfaktor var at systemet er eventbaseret. Det vil passe bedre på det hardware design, som vi har i dag med f.eks. USB enheder der kommer og går uafhængigt af maskin start og stop. Bryan overbeviste mig dog ikke. At system V init systemet er forældet er ikke nyt, men det er eventbaserede afløsere heller ikke. der er blot ikke nogle, er er slået igennem endnu. Exherbo og Genesis er klart i for tidlige faser endnu, til at deres potentiale kan vurderes.

Peter N. M. HansteenPeter N. M. Hansteen‘s foredrag havde jeg ikke forventet mig det store af. Sikkert mest fordi jeg personligt har meldt mig ud af den lavpraktiske del af spambekæmpelsen. Jeg vælger blot et mailhotel, der har styr på sagerne. Kunder som mig giver selvfølgelig mailhoteludbyderne et pres, der gør, at hvis de ikke kan frasortere spam, ja så er de dømt ude. Jeg bed mest mærke i at greylistning, stadig var en ganske effektiv metode til frasortering af spam. Det til trods for at metoden er 5 år gammel. Spammail udgør nu over 95 % af alle emails, for 5 år siden var dette forholdstal langt mindre. Så der bliver udsendt lange mere spam nu, men hitraten er gået ned. Endnu er der ikke nogen, der har lavet botnet der implementerer SMTP afsendere, der gensender emails, der ikke bliver afleveret. Status er nok at lige nu så er det ikke spammerne der er foran.

Troels L. BentsenTroels L. Bentsen er studerende på CBS med samt konsulent. Han gav et godt overblik over forskellige Open Source revisionskontrolsystemer samt sagsstyringsystemer. Han havde lavet nogle feltstudier og fundet ud af, at mange virksomheder ikke benyttede revisionkontrolsystemer. Det havde deres egne manuelle rutiner i stedet. Dem der så brugte versionskontrolsystemer, de benyttede ofte ældre systemer så som CVS frem for nyere som f.eks. git, der i Toels L. Bentsens logik bedre håndterede fornuftige arbejdsgange. Der er en stor træghed med at skifte værktøjer ude i den virkelige verden. Ganske godt at se, at en CBS-studerende kaster sig over at forstå de processer som de mange stærke Open Source værktøjer understøtter. Det er nemlig hele organisationen, der skal forstå processerne og ikke kun udviklerne. Med hjem fik jeg i alt fald lige en øjenåbner for hvor elegant revisionskontrolsystemer kan arbejde sammen med sagsstyringsværktøjet. Det må vi se nærmere på næste gang vi selv kan vælge værktøjer – hvor kunden ikke har bestemt indholdet af værktøjskassen på forhånd.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress