Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

16. april, 2007

Medie-PC ?

Filed under: hardware,linux — andreas @ 9:51

MVP
Jeg har brugt lang tid på at finde ud af hvilken mutimedie maskine jeg skulle bygge. Den skulle have en stor disk, være fuldstændig lydløs, så man kan holde ud at have den stående i stuen. Kabinettet skal være pænt og den må stort set ingen strøm bruge. Dertil skal den selvfølgelig være installeret med Fri Software, så man selv har herredømmet over maskinen. Jeg havde mange tanker frem og tilbage over VIAs mini-ITX maskiner, men det endte altsammen med at være hundedyrt og så ville maskinen alligevel larme. Målet var en maskine uden behov for blæsere. Jeg kunne ikke finde en løsning der var optimal. der er ikke  meget ved at gå igang med et projekt, som man på forhånd ikke vil være tilfreds med resultatet af.

En dag faldt jeg over Hauppauges nye medieafspiller. En lille Linux-boks, til omkring 700 kr, som kunne afspille mpeg filer, men hvor alt data skal hentes over netværket. Genialt. Det var løsningen jeg ville blive tilfreds med. En løsning i stuen uden støj fra roterende dele. Heller ikke en harddisk. Samtidigt var der startet et Open Source projekt op, hvor der blev lavet en speciel MythTV klient til boksen. mvpmc.org er siden du skal kigge efter.

Min PC blev sat op til mythtv server, og familien blev efterhånden afhængig af kombinationen. Min strømslugende desktop PC skulle stå tændt store dele af døgnet for at få optaget tegnefilm til børnene og  Matador til konen. Det var altså kun et halvt problem jeg fik løst.

5 Comments »

 1. Må man have lov til at spørge hvor du har købt sådan en henne ?

  Kommentar by Mads Vibe — 16. april, 2007 @ 17:18

 2. Jeg købte mediaplayeren hos MidtData i marts 2006. På daværende tidspunkt var den at finde hos en del forhandlere på edbpriser.dk.
  Softwaren til afspilleren er ikke 100% Open Source. Der er et par tunge binære moduler, der står for det hardwarenære af afspilningen. Det binder til en bestemt kerne version – og det er altid kedeligt. Enheden er i øvrigt forholdsvis nem at udvikle til. Den booter via netværket med dhcp og tftp. Den kører de to protokoller både på deres standard port og på alternative porte, så man ikke har tabt, hvis man har en dum og ikke modificerbar bredbåndsrouter med dhcp server i. I min opstilling er det min WRT54GS, der giver de ekstra nødvendige parametre via dhcp.

  Kommentar by andreas — 16. april, 2007 @ 20:34

 3. hmm ja.. den er ikke til at opstøve pt 🙂

  Kommentar by Mads Vibe — 16. april, 2007 @ 21:28

 4. Ja meget mystisk. Jeg kan nemt finde produktet på Hauppauges tyske, engelske og amerikanske hjemmesider, så den er bestemt ikke gået ud af produktion. Det virker blot som den slet ikke er et hit i Danmark. Jeg har nu ikke været hele forhandler listen igennem for at lede: http://www.hauppauge.nu/pages/buy/swe_3wtob_denmark.html

  Kommentar by andreas — 16. april, 2007 @ 23:33

 5. eneste sted jeg kan finde den, med en enkelt på lager.. er http://www.pckabinettet.dk – meeen.. til en pris af 1195kr.

  Kommentar by Mads Vibe — 17. april, 2007 @ 10:16

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress