Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

19. juni, 2008

FOSS Aalborg – del 3 af 3

Filed under: linux — andreas @ 7:00

De sidste to talere ved endagskonferencen FOSS Aalborg d. 4 juni 2008 var Poul-Henning Kampog Rasmus Lerdorf.

Poul-Henning KampPoul-Henning Kamp lagde ud med de fleste foredragsholderes mareridt. 3 slides inde i foredraget opdagede han, at det var de forkerte slides. Over til sin en laptop og frem med USB-sticken. Alt drillede gang på gang blev det fork slidesæt overført. Endelig fandt han en lidt ældre udgave af slidesættet, der ikke drillede og foredraget kunne begynde. Det var en skamrosning af designet til Poul-Hennings Varnish program. et webaccelerationprogram til at afhælpe sløve content management systemer. Kort og godt går det ud på at hvide hvor dyre de operationer man bruger i sin programkonstruktion er. En rubriksering hjælper. Dernæst så udnytter man bedst en moderne PC med dens mange CPU kerner, multiple lag af caches til RAM og busser med intelligente diskcontrollere ved at bruge modellen at man har en overordenlig stor mængde virtuel hukommelse til rådighed. Det er nemlig det kernen bilder dig ind, at du har. Brug det. Tilbage står at der næppe havde været behov for Varnish, hvis CMS-systemerne var programmeret med samme omtanke.

Rasmus LerdorfRasmus Lerdorf var en behagelig overraskelse. Jeg havde ikke brugt tid på nogen form for forhåndsforventning, men god det vat han til at fortælle om hvad der drev ham til at opfinde PHP. Et godt foredrag at have i hælene på Poul-Henning. Rasmus Lerdoft fortalte om sig selv, som den ufaglærte IT-nørd, der kun lavede det nødvendige. Pyt med om programmet er optimeret eller om sproglige konstruktioner kan leve op til alle de fine detaljer som kun universitetsforskere går op i. En ganske anderledes pragmatisme en Poul-Henning Kamp stod for. På et tispunkt kiggede jeg netop over på PHK og tænkte, at nu eksploderer han. Et størrere udbrud kom der sekundet efter. Rasmus Ledorf fik det til at stå klart, at det netop var i den slags brydninger mellem folk med forskellige motivationsfaktorer, at gode Open Source projekter bygges.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress