Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

4. august, 2008

Asus Eee PC 900 til folket

Filed under: hardware,linux — andreas @ 21:13

Asus Eee PC 900 hos Expert

Det er næppe nogen stor nyhed at Asus Eee endelig er kommet til Danmark. Ej heller den prismæssigt ligger under hvad en 15″s discount laptop koster. Nej det nye denne gang er at Asus Eee PC 900 annonceres af Expert-kæden. 65 detailbutikker fører den. Expert har valgt at satse på Linuxudgaven. Den vil de have 2499 kr for. Elgiganten sælger de også, men de har valgt at satse konventinelt på en udgave me Microsoft Windows installeret på ti 2999 kr. Altså 500 kr. eller 20% oveni prisen for at få Microsoft Windows med i købet. Hurra endelig konkurrence. Begge steder er OpenOffice leveret med. Desværre kun i version 2.0.

Nej det mest overraskende og positive er Experts satsning. Forsiden af deres seneste hustandsomdelte reklamepamflet er dedikeret til den lille Linuxmaskine. Der var ikke noget at gøre jeg måtte forbi den nærmeste Expert forretning. I mit tilfælde vil det sige Expert i Vibycentret (Viby J). Her stod der to styks minilaptops til skue på salgsdesken lige ved siden af kasseapperatet. En i hvid og en i sort. Ganske god eksponering. De to ekspedienter virkede selv ganske intresseret i den. De var vel begge under 25. Han proklamerede, at han selv skulle have en når det blev den første og hun mente, at den var ret fræk. Mens jeg prøvede minilaptoppen af, kom en tredie ung ekspedient ind. Han skulle lige vise den til sin kærreste og spørge til, om de havde sat en til side til ham. Enten så har de lært effektive salgsmetoder på Gran Canaria ved at sælge ferieanparter eller også kommer den til at gå som varmt brød.

Selv faldt jeg for salgstricket. Den hvide farve valgte jeg dog selv.

3 Comments »

 1. Bare lige en lille kommentar fordi at jeg selv har kigger på den lille Asus Eee, den kan altså fåes i AZ i Herning (sjovt nok reklamere de ikke med det) til 2.799 med Microsof Windows på, hvilket jeg selv vil foretrække, da det er et meget nemmere system.

  Kommentar by Louise — 12. august, 2008 @ 10:02

 2. Det er klart at Linux er supernemt for mig, for jeg har arbejdet med det i de sidste 14 år. Louise, hvor længe har du benyttet computere hvorpå, der er Microsoft Windows i en eller anden udgave?
  Nemt har klart noget at gøre med hvad man er vant til. I praksis så har rigtig mange danskere ikke prøvet noget som helst andet end Microsoft Windows. Skolerne bruger det og underviser i det, erhvervslivet bruger det og butikkerne sælger det præinstalleret på 99% af alle PCer. Og men det dominerende påvikrning, så er det sikkert også alle dine venner der bruger Microsoft Windows og kan hjælpe dig med småkvalerne.
  Linux har i lang tid været en af favoritterne til servere hos de professionelle, det sniger sig ind som en indlejret del af mobiltelefoner, DVD-optagere og lignende. Linux har været på skrivebordet længe hos IT-professionelle, dog i mindre grad i Danmark. Først nu er Linux begyndt at erobre skrivebordet hos ikke IT-professionelle.
  Linux’en på Asus Eee PC 900 er ganske afpudset. Hvis du gerne vil browse på internettet og skrive dokumenter så er Eee med Linux glimrende sat sammen. Læg i øvrigt mærke til at det er Open Office der er kontorpakken på både Linux udgaven og Microsoft Windows udgaven. Operativsystemet er faktisk mindre vigtigt end applikationerne. Microsoft tjæner langt mere på at sælge deres kontorpakke end på at sælge deres operativsystem. Til super billige laptops er der ikke mange penge til software – og det må gøre ondt på Microsoft. Og jo A-Z reklamerer med mininotebooken. Den er på forsiden af deres avis med et skilt med “Begrænset antal”. Microsoft ville sikkert hellere have, at den blevet solgt med deres nye Microsoft Windows Vista end med Microsoft windows XP, som er den gamle version som folk vil hellere vil have.

  Kommentar by andreas — 12. august, 2008 @ 21:07

 3. Rigtig fed bærbar, lige til at have med i tasken.

  Find den billigste forhandler her:
  http://ebutikkerne.dk/s/s1/asus+eee+900/

  Kommentar by Thomas Piil — 14. november, 2008 @ 18:37

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress