Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

1. september, 2008

Asus Eee lige til at have med på toilettet

Filed under: hardware,småsnak — andreas @ 7:00

Nu har jeg haft min minilaptop i lidt over en måned – og efterhånden laver jeg færre slåfejl på grund af det lille tastatur. En ofte benyttet ydertast “o” misser jeg stadig jævnligt. Rammer man en tast yderligt på Eee’en så kan den trykkes helt ned uden at blive aktiveret. Ikke så godt. Så tastaturet er jeg ikke imponeret over. Generelt er jeg ellers godt tilfreds med maskinen. Den prækonfigurerede software virker bare. Tilmelding til trådløst accesspunkt, webcam, billedvisning og ikke mindst Firefox med Sun Java og macromedia flash plugin. Min homebanking løsning virkede lige ud af boksen. Youtube virker også, mens DR update ikke gør det. Softwaren er velintegreret, men har dog ikke en finish som man ville kunne forvente hvis al softwaren var fra Apple. Der er udvalgt både KDE og Gnomeprogramer samt nogle, der er helt deres egne. en de virker alle fint. Der er blot det ene probem, at jeg er bedre vant. Xandros dristributionen, som Asus Eee PC 900 installationen er bygget op omkring er ikke ny. Open Office 2.0 er en skuffelse. Jeg havde som minimum forventet en 2.2 mens 2.4 selvfølgelig ville være optimal. Mp3 filer gider GUI-musikafspilleren ikke afspille, mens den mplayer der er med godt kan. Det er der ingen logik i. Mplayer’ens alder er nok også det der gør, at DR update ikke lige dur.
Indtil videre, så hlder jeg mig dg til den preinstalleredesoftware. Den er velintegreret. Der skal nok blive solgt nok af Asus Eee PC 900 til at Linux distributørerne sørger for at denne maskine kommer til at fungere optimalt med en sprit ny distribution.

Åh ja hvad bruger man så denne maskine til? Jo den er tilpas lille til, at man kan havde den med overalt. Jeg havde min med på toilettet – ja jeg skulle lige checke, om det var den rigtige reseredel, jeg var ved at bestille til det løbende toilet.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress