Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

19. oktober, 2008

Trip trap træsko

Filed under: IT-politik,småsnak — andreas @ 21:49

Mine tre børnDer er i særdeleshed andet i livet end IT.  For godt 3 uger siden fødte min kone vores barn nummer 3. En velskabt dreng. Fødslen skete sent om aftenen, så midnat var sikkert rundet før, der blev tid til de administrative sysler. Her i landet skal man jo have et CPR-nummer. Nu var systemet bare ikke lige online den nat, så han fik et midlertidigt personnummer. Et nummer hvori der er bogstaver i blandt de sidste 4 cifre. Og nej, jeg tror bestemt ikke man blot er gået over til hexadecimal. På Skejby Sygehus tilbyder man en høretest for nyfødte efter en uges tid, man skal blot ringe og bestille tid. Belært af erfaringen fra vores andet barn, så kan dette godt være en umulighed uden et CPR-nummer. Vores andet barn var nemlig en hjemmefødsel, og ved sådan en får man ikke et CPR-nummer på vej ud af døren. Det var dengang faktisk umuligt at bestille tid til en høretest uden et CPR-nummer, så vi måtte pænt vente en uges tid inden det kom med posten. Denne gang er der ikke dukket noget endeligt CPR-nummer  op, men pyh ha  tidsreservationen til høretesten kunne godt klares med  det midlertidige  nummer.  Lidt mere bøvl var der ved lægen nogle dage senere. Hvilket CPR-nummer skulle de nu fakturere på? En masse snakken frem og tilbage inden regningen blev placeret på min kones CPR-“konto”.
Der er altid spas når stive systemer kommer til kort og virkeligheden indfinder sig. Måske skulle  vi tage at skynde os at oprette en børneopsparing til den lille ny? Hvilke banker tror i, der kan håndtere CPR-numre med bogstaver i?

Det bliver ved tanken for mine 14 dages fædreorlov plus et par dages ferie er slut. Tiden er i høj grad blevet brugt sammen med de to store af børnene. Der er ikke noget som at se på at far bygger et legehus. Børn elsker arbejde. De kan se på det i timevis. For en stund blev jeg dog overtrumfet, da der gik ind i vores nabos emhætte og brandvæsenet troppede op med 4 biler. Heldigvis kunne slukningsarbejdet klares på få minutter, men min 4 årige søn ville ikke gå glip af et eneste blåt blink.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress