Andreas Bach Aaen Innovation og Open Source

28. januar, 2011

Få styr på din musiksamling

Filed under: linux — andreas @ 8:00

CD stabler

Jeg er kommet til at høre mine gamle CDer en hel del mere efter, at jeg har fået dem rippet op lagt på harddisken. Jeg afspiller dem fra mit Logitech Squeezebox system. Det var dog ikke alt, der gik helt glat under ripningen af mine mange CDer. metainformationen omkring numrene var ikke altid i orden. Stavefejl i kunstneres navn, manglende årstal på udgivelsen, håbløs kategorisering af genreog så videre. Endelig faldt jeg over programmet EasyTAG, som er et program til at redigere metainformation i mp3, ogg og flac filer. Et par aftentimer med lidt manuelt opslagsarbejde og nu er metadataene på plads. Det er nemlig ikke alt hvad der kommer fra cddb-databaserne, der er af lige god kvalitet. Især er det rart, at få genrerne på plads, så man nemt kan sætte lidt blandet musik i gang, hvor man slipper for klassiske strygestykker, højt oplæsning for børn og julemusik. Det er også sjovt at dykke ned i et bestemt årstal og fange stemningen fra dengang. EasyTAG er nemt at bruge. Det kræver ikke ret mange museklik at rette årstal eller genre for alle numre på en CD. Anbefalingen hermed givet videre.

1 kommentar »

  1. Puddletag kan også anbefales 🙂

    Kommentar by Hasse Hagen Johansen — 8. februar, 2011 @ 22:21

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress